Tretia LG Laundry Lounge na svete pokračuje v úspechu.

Segment: Licencovanej práčovne LG – Smart Laundry Lounge
Druh podnikania: Samoobslužná práčovňa
Rok projektu: 2017

O spoločnosti LG Laundry Lounge Podgorica

Pred piatimi rokmi sa v Podgorici začal veľmi zvláštny príbeh. Po New Yorku a Záhrebe v Podgorici bol otvorený tretí LG Laundry Lounge na svete. Pani Jelena a jej manžel založili rodinnú firmu, ktorá už roky úspešne rastie a naďalej dosahuje vynikajúce výsledky, a my ich sledujeme na ich podnikateľskej ceste od samého začiatku.

The owner at the entrance of LG Laundry Lounge in Podgorica

Výzvy: Začať podnikať v niečom, čo v meste chýba

Ako to všetko vlastne začalo? Pani Jelena a jej manžel pozorovali a analyzovali trh v Čiernej Hore a veľmi rýchlo si uvedomili, že podnikanie v oblasti služieb, ako je Laundry Lounge, ich mesto naliehavo potrebuje.

„Ukázalo sa, že tento typ podnikania v našom regióne veľmi chýba. Rozhodli sme sa konzultovať s vaším tímom, ktorý má skutočne vynikajúci štandard a vysokú úroveň efektívnosti. Okrem toho všetkého, sledujete trendy na svetových trhoch, aby sme my získali všetky najlepšie rady a osvedčené postupy, ktoré potrebujeme, aby sme uspeli v našom podnikaní. Preto sme sa rozhodli pre spoluprácu s vaším tímom, ktorá úspešne pokračuje dodnes”, hovorí pani Jelena.

Riešenie: Dobrý podnikateľský plán, kvalitné zariadenia, skvelý tím a nadšenie

Nadšenie, dobrý podnikateľský plán, kvalitné zariadenia a fenomenálny tím zamestnancov sa stali ich receptom na úspech. Podnikateľský koncept ako je LG Laundry Lounge dovtedy v Čiernej Hore neexistoval, ale ľudia rýchlo rozpoznali kvalitné služby, ktoré im boli ponúkané v susedstve. LG Laundry Lounge v Podgorici sa stal príjemným miestom pre všetkých – od miestnych obyvateľov, ktorí potrebovali pranie a sušenie bielizne až po „veľkých hráčov”, ako sú hotely, reštaurácie, domovy pre dôchodcov a fitness centrá.

„Ponúkame predovšetkým výnimočne kvalitné pranie bielizne vďaka vysoko kvalitnými zariadeniami LG”, hovorí.

Rozhodli sa pre kombináciu vybavenia, ktorá umožňuje optimálnu prevádzku prémiovej práčovne, aby zákazníci nemuseli čakať, kým ostatní skončia.

Dodané produkty:

Poskytované služby:

  • Vzdelávanie
  • 3D vizualizácia
  • Smernice pre interiérový dizajn
  • Rozpočtové a finančné poradenstvo

“Profesionálne vybavenie LG odporúčam každému kvôli špičkovej kvalite a perfektne odvedenej práci. Dodržala som všetky tipy a pokyny na údržbu zariadenia, ktoré som dostala, a nikdy som so zariadeniami nemala problémy.”

Pani JelenaLG Laundry Lounge Podgorica

Pani Jelena

Výsledky

Úspešný koncept rýchlo priniesol výsledky a otvorila sa ďalšia pobočka. Po dvoch rokoch podnikania dostala Podgorica druhú práčovňu. V tomto období bola aj pandémia, ale vzdať sa neprichádzalo do úvahy.

„Vyskytli sa aj menšie prekážky, ale vždy sa na ne pozerám ako na lekciu do budúcnosti a na to, že je to normálny priebeh podnikania. Pandémia celkom trvala, ale prežili sme, zostali sme otvorení a dnes sme tam, kde sme. Ideme ďalej”, hovorí.

„Po 6 rokoch práce môžem povedať, že mám pozitívnu spätnú väzbu a skvelú spoluprácu s vaším tímom, naozaj sme od nich mali všetku možnú podporu. Profesionálne vybavenie LG odporúčam každému kvôli špičkovej kvalite a perfektnému pracovnému výkonu. Dodržiavala som všetky tipy a pokyny na údržbu zariadenia a nikdy som so zariadeniami nemala problémy. Možno preto sme zostali na trhu tak dlho.“

Pani Jelena má radu nad zlato pre každého, kto si chce vyskúšať tento typ podnikania.

Musíte mať jasno v tom, čo naozaj chcete. Sústreďte sa na seba, svoj tím a dobrého spolupracovníka. Zostaňte pozitívni a nadšení a nebojte sa výziev a prekážok. Je to práca, ktorá neprináša veľké výsledky cez noc, ale prináša skvelé dlhodobé výsledky. Investujte do seba a svojich zamestnancov, je dôležité, aby sa ľudia cítili šťastní a spokojní.

“Sústreďte sa na seba, svoj tím a dobrého spolupracovníka. Zostaňte pozitívni a nadšení a nebojte sa výziev a prekážok. Je to práca, ktorá neprináša veľké výsledky cez noc, ale prináša skvelé dlhodobé výsledky.”

Pani JelenaLG Laundry Lounge Podgorica

Pani Jelena